English version

UPT
div
div
div
div
div
div

Federația Europeană de Informatică Medicală 2018

 

Doamna prof. dr. ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Universitatea Politehnica Timișoara, a preluat președinția Federației Europene de Informatică Medicală – EFMI, European Federation of Medical Informatics pentru un mandat de 2 ani (2018-2020) în cadrul unei impresionante ceremonii de transmitere a Marelui Colan al Președinților EFMI.

Festivitatea a avut loc în 16 octombrie 2018, la Conferința Internațională MIE-STC 2018 desfășurată la Zagreb, în Croația.

Doamna profesor a fost aleasă președinte al EFMI de către Consiliul Federației cu ocazia Conferinței MIE2018 de la Goteborg, Suedia, în aprilie 2018, fiind al doilea președinte ales direct prin vot.

Pentru ea, pentru Universitatea noastră, pentru orașul nostru și pentru România este o poziție profesională măgulitoare, de prestigiu, o reflectare a activității bogate și valoroase a d-nei profesoare și a colectivului în care își desfășoară activitatea.

D-na prof. dr. ing. Lăcrămioara Stoicu-Tivadar consideră acest succes personal ca un succes românesc, fiind cadoul său pentru România 100.

EFMI este o organizație profesională de prestigiu, o federație a asociațiilor naționale de profil. Aceasta are ca obiective îmbunătățirea cooperării internaționale și promovarea cercetării, educației și a standardelor înalte în acest domeniu interdisciplinar de mare actualitate. EFMI funcționează ca organism regional al IMIA (International Medical Informatics Association – organizația mondială de profil). Președintele EFMI devine automat după cei doi ani, vicepreședinte IMIA pentru un mandat de 2 ani.

div
div
home | mail | sitemap