English version

UPT
div
div
div
div
div
div

InGENIOUSly Continental 2017

 

Timp de 17 săptămâni, 35 de studenți împărțiți în șapte echipe au concurat pentru locul I al concursului InGENIOUSly Continental. Sub coordonarea mentorilor Continental și ai Universității Politehnica, echipele au avut de proiectat o machetă ce implementează principul de Car2Car Communication, ceea ce înseamnă că mașinile au posibilitatea de a transmite informații între ele pentru a evita accidente.

Locul I a fost câștigat de singura echipă care a reușit să implementeze un algoritm stabil care să funcționeze în condițiile cerute, în același timp având un hardware eficient cu un consum redus de energie și număr mic de componente. Aceste caracteristici au dus și la cel mai mic cost de producție.

Team 3 a fost organizată astfel:

  • Quality: Marta Verik (MPT, anul IV)
  • Mecanica: Florin Alexandru (Mecatronica, anul I)
  • Hardware: Elisei Ilies (ETC, anul I)
  • Software: Patrick Schmiedt (ETC, anul III)
  • Software: Raul Steleac (AC , anul I)

Studentul facultății noastre ne-a declarat:

În concursul “InGENIOUSly” am lucrat pe partea de software, mai exact pe sistemul de comunicație dintre mașina echipei mele și restul mașinilor din concurs sau “access-point”-ul oferit de organizatorii concursului.

Mașina aștepta telegrama inițială transmisă de la “access-point” în care se regăsea traseul pe care trebuia să îl urmeze în labirint și își transmitea poziția curentă și acțiunea pe care urmă să o facă la restul mașinilor din concurs.

În același timp mașina recepționa datele transmise de restul echipelor și ceda prioritate în intersecții dacă era cazul.

Pe lângă realizarea comunicării am mai lucrat și la citirea tag-urilor RFID care erau amplasate la începutul, în centrul și la finalul fiecărei intersecții pentru a indica poziția mașinii în labirint.

“InGENIOUSly” a fost un proiect foarte interesant în care am învățat tehnici și concepte noi de programare și am obținut mai multă experiență în cea ce privește munca în echipă pentru realizarea la timp a unui “task” .

Adresăm felicitări atât studenților câștigători, cât și mentorilor care le-au coordonat pașii pe parcursul celor 17 săptămâni.

div
div
home | mail | sitemap